Tips na een tattoo zetten

Kleding dragen dit kan een uitdaging zijn als je werkt. Tattoo-experts raden kleding aan die de tatoeage bedekken, maar niet aanraken. Dat is misschien vrijwel onmogelijk, maar draag geen strakke pasvormen op het tatoeagegebied. Het dragen van losse kleding helpt je om je tatoeage niet te verpesten en de huid sneller te laten genezen. Tijdens het slapen Ga nooit liggen op de kant waar je je tatoeage hebt. Natuurlijk kun je jezelf niet beheersen terwijl je slaapt, maar probeer in een houding te gaan liggen waarin je je tatoeage niet verpest, zelfs niet als je beweegt.

Als je een airconditioner in je kamer hebt, gebruik die dan. Zware dekens of dekbedden zijn niet vriendelijk voor nieuw getekende tatoeages. Naar buiten gaan het directe zonlicht is zeer schadelijk voor je huid die zich herstelt na de tatoeage. Probeer het dus niet direct aan de stralen bloot te stellen.

U moet zonnefilters gebruiken, zelfs bij opnametijden. Nogmaals, breng het voorzichtig aan en wrijf niet te veel. Als je iets tegen zonnebrandcrème hebt, zijn parasols de op één na beste optie.

Gevolgtrekking

Het genezen van een nieuwe tatoeage bestaat meestal uit het niet te vaak aanraken van de huid. Ook te veel van wat dan ook; inclusief de zon, water of zelfs lotions kunnen het beschadigen. Je moet voorzichtig zijn, maar niet gestrest. Het enige tijd volgen van enkele hygiënische handelingen zal de uithardingsprocedure helpen versnellen.

www.theartoftattoo.nl