Moet je echt twee maskers dragen?

Oké, nu heb je het masker dragende ding naar beneden. Het is bijna een tweede natuur. Een kleine prijs om te betalen voor meer persoonlijke en openbare veiligheid tijdens deze COVID-19-pandemie. Maar je ziet en hoort nieuwsberichten en verwondert je. Moet je nu echt twee mondmaskers dragen? Simpel antwoord: waarschijnlijk niet.

Iets ingewikkelder antwoord: het hangt er echt van af hoe dik je mondmasker is en hoe goed het bij je gezicht past. Zoek naar meerdere lagen en een strakke pasvorm

Met andere woorden, als je stoffen mondmasker al meerdere lagen heeft, zit je goed. Gewoon regelmatig wassen en vervangen nadat je het hebt versleten. En het is niet nodig om meerdere medische maskers te dragen, als dat is wat u gebruikt. Maar als je een dun, enkellaags stoffen masker hebt, verdubbel dan. Of driedubbel. De meerdere lagen filteren die beruchte druppeltjes die het virus dragen.

En zorg ervoor dat je mondmasker goed past. Het moet de brug van je neus, de bovenkant van je wangen, de zijkanten van je gezicht en onder de kin bedekken zonder noemenswaardige openingen.”Er zijn zoveel verschillende vormen van gezichten – rond, ovaal, rechthoekig, driehoekig, molliger, kleiner, slank. Die one-size-fits-all maskers passen niet echt op alle gezichten. Dat is nog een reden waarom er een voordeel kan zijn voor twee lagen, “zei Lori.

Andere soort, zelfde mondmasker

Als je je afvraagt ​​of opkomende varianten van het nieuwe coronavirus het dragen van dikkere mondmaskers noodzakelijk maken, is het antwoord nee.

https://medisch-mondkapje.nl/

www.dgmondmasker.nl